Kwaliteitenspel PLUS

Kwaliteitenspel Plus

Thema: Wie ben ik?

Versie in eenvoudig Nederlands.

Kwaliteitenspel PLUS is een vereenvoudigde versie van het Kwaliteitenspel. Daarbij is bijvoorbeeld 'flexibel' vervangen door 'niet moeilijk doen', 'ambitieus' door 'veel willen bereiken' en 'enthousiast' door 'met plezier dingen doen'. Ruim de helft van de begrippen uit het Kwaliteitenspel zijn op deze manier vervangen door eenvoudige omschrijvingen. Daardoor is het spel heel geschikt om mee te werken bij mensen met niet zo´n grote woordenschat en ook bij kinderen vanaf 9 jaar.

prijs € 29,95
+

Meer informatie

Door middel van het Kwaliteitenspel PLUS kun je nagaan hoe goed jij je medespelers en jezelf kent. Hoe zie jij de ander en hoe ziet de ander jou? Wellicht ziet de ander kwaliteiten bij jou waar jij je niet van bewust bent!

Het spel bestaat uit drie groepen kaarten:

 1. Kwaliteiten (59 kaarten). Dit zijn prettige eigenschappen die iemand kan hebben, bijvoorbeeld 'betrouwbaar zijn', 'grappig zijn' of 'precies zijn'.
 2. Vervormingen (54 kaarten). Dit zijn onprettige eigenschappen, bijvoorbeeld 'brutaal zijn', 'slordig zijn' of 'vlug afgeleid zijn'.
 3. Voorwaarden (23 kaarten). De vraag daarbij is: Wat heb je nodig om je kwaliteiten in te zetten of om te voorkomen dat je in je vervormingen terecht komt? Voorbeelden daarvan zijn: 'in jezelf geloven', 'je veilig voelen'.

Toepassingsmogelijkheden

 • Bewust­ worden van de eigen sterke en/of minder sterke kanten
 • Vergroten van het zelfvertrouwen
 • Samenwerking in teams
 • Het geven van feedback
 • Functio­ne­ringsgesprekken
 • Loopbaan­planning
 • Indivi­duele begeleiding

Bij het spel vind je spelregels voor vier spelvormen. Je kunt deze hier bekijken.

Handleiding Kwaliteitenspel

Ben je van plan om het Kwaliteitenspel PLUS in groepen of teams te gebruiken? Wil je een compleet overzicht van de mogelijkheden van het spel? Dan is het raadzaam ook de ringband Handleiding Kwaliteitenspel aan te schaffen. 

Daarnaast is het boek 'Kwaliteiten' een heel geschikt hulpmiddel voor als je je verder wilt verdiepen in de theorie over kwaliteiten. Deze inzichten zijn bijvoorbeeld zinvol als je mensen coacht bij het verder ontwikkelen van hun kwaliteiten, nadat je het Kwaliteitenspel met hen hebt gespeeld. 

Trainingen

Wil je leren werken met het Kwaliteitenspel (PLUS) of je verder verdiepen in het onderwerp ´kwaliteiten´? Dan kun je kiezen uit de volgende trainingen van een halve dag:

Wil je met enige regelmaat tips ontvangen in het werken met onze spellen, volg ons dan via onze nieuwe Facebook pagina.

Specificaties

 • Doosje met 144 kaarten en spelregels voor vier spelvormen 
 • Auteurs: Peter Gerrickens en Marijke Verstege
 • Prijs: € 29,95 (incl. 21 % BTW) 
 • ISBN: 97890 74123 259

 

Bij dit product horen: