Relatiespel

Relatiespel

Hulpmiddel bij het verbeteren van relaties

Dit spel is een hulpmiddel bij het onderhouden en verbeteren van relaties. Het spel kan zowel zakelijk (collega's, leidinggevenden of klanten) als privé (partner, familieleden, vrienden en bekenden) worden gebruikt. Voor coaching, teambuilding en intervisie is het spel dan ook zeer geschikt.

prijs € 29,95
+

Meer informatie

Het uitgangspunt bij dit spel is dat de kwaliteit van een relatie door twee factoren wordt bepaald: het gedrag naar elkaar toe en de band die je met elkaar hebt, datgene wat je met elkaar verbindt. Beide factoren beïnvloeden elkaar. Gedrag is daarbij meer een momentopname, terwijl de band stabieler van aard is.

Het Relatiespel bestaat uit twee groepenkaarten:

1. Gedragskaarten - Hierbij gaat het om de vraag: Welk gedrag vind je belangrijk in de relatie met een ander? Voorbeelden daarvan zijn: 'iets over hebben voor elkaar', 'samen plezier maken', 'kennis en ervaring uitwisselen' of 'afspraken en beloftes nakomen'. De kwaliteit van een relatie wordt mede bepaald door de mate waarin de ander én jezelf het gewenste gedrag vertonen.

2. Verbindingskaarten - De vraag die hierbij centraal staat is: Wat verbindt ons met elkaar? Voorbeelden van verbindingen zijn: 'deel uitmaken van hetzelfde team','dezelfde manier van werken', 'elkaar goed aanvoelen' of 'gemeenschappelijke hobby's of interesses'.

Specificaties

  • Doosje met 140 kaarten en spelregels voor vijf spelvormen
  • Auteur: Peter Gerrickens
  • Prijs: € 29,95 (incl. 21 % BTW)
  • ISBN: 97890 74123 181

Andere talen

Het Relatiespel is ook vertaald in: 

In 'Tijdschrift voor Coaching' verscheen een artikel over het Relatiespel (pdf, 2mB)