Training Teambuilding Spelenderwijs

Je leert teams verbeteren met behulp van spellen.

training teambuildingspelenderwijs

Mogelijkheden voor teams

Wij bieden twee opties aan:

  • Het functioneren van je team verbeteren.
  • Je leren werken met spellen waarmee je dit zelf kunt doen (´train de trainer´).

Functioneren van teams verbeteren

Na een (telefonische) intake, maken wij een programma op maat. Enkele voorbeelden zijn:

Communicatie in teams verbeteren (halve of hele dag)

Heb je het gevoel dat je communicatie binnen je team beter kan? Door middel van een beproefde methodiek met het Vaardighedenspel laten wij je team zelf een analyse maken van de huidige situatie én een actieplan ter verbetering.

Kwaliteiten in teams (halve of hele dag)

Is je team in balans? Worden teamleden gewaardeerd op basis van hun kwaliteiten? Wij brengen de aanwezige kwaliteiten van teamleden in kaart én gaan op zoek naar hun verborgen talenten.

Feedback in teams (halve dag)

Teams functioneren vaak onder de maat door het gebrek aan feedback. Wij leren teamleden op een laagdrempelige manier feedback te geven. Daarbij gebruiken we een krachtig instrument: het Kwaliteitenspel.

Motivatie in teams (halve dag)

Gemotiveerde teamleden zijn noodzakelijk om als team prettig te werken en resultaten te bereiken. De centrale vraag daarbij is: wat heeft ieder teamlid nodig om gemotiveerd te werken? Als instrument daarbij gebruiken we het Inspiratiespel.

Teamcultuur bespreekbaar maken (halve dag)

Als je team niet lekker loopt en je krijgt daar geen grip op, ligt het probleem vaak bij de groepsnormen. Met behulp van het Waarden- en Normenspel maken we de groepsnormen bespreekbaar en onderzoeken we welke zinvol zijn en welke niet.

Train de trainer teambuilding

Willen jij en je collega´s zelf met de spellen aan de slag gaan in teams, dan kun je kienen voor een ´train de trainer´ teambuilding spelenderwijs. Wij maken daarbij een programma op maat. De meest gebruikte spellen in teams zijn het Kwaliteitenspel, Vaardighedenspel, Inspiratiespel en Waarden- en Normenspel. Aan de orde kunnen bijvoorbeeld komen:

  • Verbeteren van communicatie in teams (Vaardighedenspel)
  • Bespreekbaar maken en veranderen van groepsnormen met behulp van de Normenmatrix (Waarden- en Normenspel)
  • Aanwezige en verborgen kwaliteiten in teams (Kwaliteitenspel)
  • Ontwikkeling van teams: wanneer gebruik je welk spel?

Praktische informatie

Leiding: Peter Gerrickens.
Kosten: € 800,-- per dagdeel plus reiskosten (€ 0,38/km). Afhankelijk van de situatie kunnen daar nog voorbereidingskosten bij komen. Btw is niet verschuldigd.

Naar overzichtspagina trainingen.